Ga voor de importdeals naar:
importeerwijnmee.nl

 

Het zijn uitdagende tijden! Aan de bron stijgen de wijnprijzen hier en daar fors. De euro laat het soms afweten qua koopkracht in verre wijnlanden. Vervoerskosten heb ik tijden niet meer zien dalen. Onze overheid helpt niet mee met de BTW-verhoging van vorig jaar en de accijnsverhoging van begin dit jaar.

 

Nu het GOEDE nieuws: via deze importdeals omzeilt u dit alles! Samen véél tegelijk inslaan, vooruitbetalen en efficiënt vervoeren: dát verklaart de (tijdelijk!) lage prijzen. Geef wel vóór 8 april a.s. uw opdracht tot import door!

 

Bekroonde tophuizen

En de keuze is reuze, vooral op de selectie Nieuwe Wereld. Teken in op maar liefst 16 neusjes van de zalm uit Nieuw-Zeeland, Chili en Argentinië van bekroonde tophuizen (zie tevens hieronder). Loop zo met een grote boog om recente prijsstijgingen heen, die vooral bij Nieuw-Zeeland anders pittig te noemen zouden zijn.

 

Rueda: intens

Sla tevens toe op de nieuwe Rueda’s 2012 van Javier Sanz. Zéér intens van smaak, dankzij een 25% kleinere oogst (te wijten aan droogte). Ondanks hard onderhandelen, gaan de prijzen ná deze importactie omhoog. U kunt echter nú nog tegen de oude condities inkopen; profiteer ervan!

 

Bourgogne: vlam uit de pan

Over kleine oogsten gesproken: de situatie in de Bourgogne is helemaal dramatisch na de oogst 2012 die soms de helft bedraagt van normaal. Hier vlammen de prijzen van de oogst ervoor – 2011, een topoogst – dan ook de pan uit, mede door grote belangstelling uit Azië. Echter, via de importdeal Bourgogne kunt u nu intekenen op twee witte Bourgognes 2011 van Christian Ninot, tegen prijzen waar een Chinese miljardair een moord voor zou plegen...

 

“IL” Bianco: 51% korting

Tot slot is er een importdeal op de “IL” Bianco – de briljante witte opvolger van de rode Barolo-kloon die anderhalf jaar terug furore maakte. Dankzij de unieke manier van inkopen, met groot collectief importvoordeel, én dankzij stevige onderhandelingen met de wijnboerenfamilie Barbi, is deze geweldige Orvieto Classico Superiore nu verkrijgbaar met 51% korting! Kijk uit: het gaat hier om een zogeheten "Produzione Limitata" – dus er geldt een maximum van 48 flessen per importopdracht.

 

****************

 

Hieronder u in vogelvlucht meer over de BEKROONDE TOPHUIZEN uit Nieuw-Zeeland, Chili en Argentinië. Stevig erkende wereldklasse! De drie producenten, Saint Clair, Trapiche en Veramonte, hebben elk enórm rijk gevulde prijzenkasten.

 

NIEUW-ZEELAND

Saint Clair is de meest gelauwerde wijnproducent van Nieuw-Zeeland. Het aantal prijzen en trofeeën is bijna genant. Meerdere keren ‘Best Wine Producer of the Year’ en ‘White Winemaker of the Year’ voor Matt Thomson, Saint Clair’s legendarische wijnmaker. U kunt in deze importdeal kiezen uit drie Sauvignon Blancs die in toenemende mate verwoestend lekker zijn; twee Pinot Noirs waar je U tegen zegt, maar ook een Grüner Veltliner (Oostenrijk: pas op) en een hartveroverende Chardonnay waar je op een proeverij van witte top-Bourgognes mee voor de dag kunt komen.

 

CHILI

Chili – volgens Hubrecht Duijker het op één na beste wijnland ter wereld – heeft in Veramonte een topproducent die al jaren lieveling is o.a. van Wine Spectator, Decanter en Wine Enthusiast. Internationale wijnmagazines die de wijnen van Veramonte steevast op de hoogste treden plaatsen. In dit aanbod levert Veramonte de beste Pinot Noir plus zéér koopwaardige Sauvignon Blanc en Chardonnay, voor heel schappelijke prijzen (en zeker nú).

 

ARGENTINIË

Behalve Maradona, Messi, Maxima en de nieuwe Paus, kent Argentinië nóg een icoon: Bodegas Trapiche. Dit wijnhuis is de enige Argentijnse wijnproducent die drie maal (in 2004, 2006 en 2011) is uitgeroepen tot ‘Best Winery of the Year’. Voor deze importactie selecteerde ik van Trapiche onder andere hun Torrontés, een leuke, aparte wijn (afkomstig van zo'n beetje de hoogste wijngaarden ter wereld). De beste rode wijn uit het aanbod (19,5 punten, een zeldzaamheid) is de Trapiche Malbec Single Vineyard. Deze bezit een Franse finesse die je zelfs in Bordeaux eigenlijk bijna niet meer tegenkomt. Trapiche's ambities reiken tot op Grand Cru-niveau! (En ze maken het waar ook).

 

Beperkt leverbaar

Veel van de wijnen uit deze importdeals zijn zeer beperkt beschikbaar, zoals o.a. de Malbec hierboven, maar ook de Bourgognes en de Umbrische "IL" Bianco. Wees er dus op tijd bij. Teken in vóór 8 april a.s. Levering tweede helft april. Alvast hartelijk dank!

 

 

Wijnboer in Argentinië tegen het decor van de machtige Andes