Surviving X-mas en meer leuk, nuttig én belangrijk nieuws...

 

Geachte wijnliefhebber,

 

Opvallend. Het lijkt de laatste tijd vaak te gaan over “survival” – zonder twijfel aangewakkerd door al dat opgewekte nieuws in de media.

 

Meest markant is het “het einde der tijden”-gevoel veroorzaakt door de Maya-voorspelling dat we allemáál het loodje leggen op 21 december...

 

Alle dagen Kerst voor een betere maatschappij

Persoonlijk heb ik dat Maya-doemgevoel ieder jaar weer, zo vlak vóór Kerstmis. Hoe overleef ik het dít jaar? Vreemd, die de verplichte feestelijkheden in een stervend jaar. Waarom kan het eigenlijk niet álle dagen Kerstmis zijn? Misschien is dat dé manier om de verruwing in de maatschappij aan te pakken. (Inderdaad. Ik ben het die de Kersttoespraken schrijft voor Hare Majesteit – dit Blog is voor mij een opwarmronde. Hoewel ik dit jaar nog niet gevraagd ben. Vreemd!?).

 

Kerstmis 2012: wijnsurvival

Meest uitdagend is: hoe overleef ik deze Kerstmis wine-wise? Trek ik echt álles uit de wijnklimaatkast om een verpletterende indruk te maken? Of schenk ik stiekem Aldi-wijn over in lege, moeizaam opgespaarde Grand Cru-flessen? (treurige tip, gelezen in een rijkeluisblaadje, het FD Persoonlijk – can you believe it? Dan heb je méér aan deze TIPS uit een meidenblog). Bij zulke prangende Kerstwijnvragen kan ik u helpen. Bij al uw andere Kerstdilemma’s ("Bij wie zijn we Eerste en Tweede Dag?") niet.

 

Besteldeadlines: 16 en 20 december

Praktisch als altijd wil ik u in deze Blognieuwsbrief ook wijzen op de besteldeadlines voor deze Kerst (uiterlijk 16 december middernacht) en voor Oud & Nieuw (uiterlijk 20 december 10:00 ’s ochtends). Noem ze maar de twee uiterste besteldata op Boelen’s eigen Maya-kalender...

 

Veel plezier met deze rijk gevulde Blognieuwsbrief…en overleef ze! Et bonnes Fêtes!

 

Frederik Boelen

 

Achtste generatie wijnhandelaar