Breuk! En dus korting voor u.

 

Niet alle flessen zien er zo uit, trouwens...

 

Het gebeurt gelukkig vrijwel nooit. Een ongeluk met breuk als gevolg. En dus met vies ogende etiketten. Maar nu is het tóch een keer gebeurd. Hoe? Onlangs moest een chauffeur van Verhoeven (de transporteur waarmee ik werk) een noodstop maken. 

 

Gelukkig mankeerde de chauffeur niets. Dat kon helaas niet gezegd worden van enkele dozen met 2011 Château Saint-André Corbin. Zie het resultaat hiernaast. Overigens: dit zijn de ergste voorbeelden. Lang niet alle flessen uit deze breukpartij zien er zo uit...

 

Uw voordeel:

‘Breukkorting’: geen € 12,50 resp. € 11,50 maar nu nog slechts...

 

- € 11,50 per fles bij 1 doos à zes flessen

- € 10,50 per fles bij 2 dozen à zes flessen

 

- Alle flessen uit deze ‘breukpartij’ zijn schoongemaakt (geen glassplinters)

- Herverpakt op schone nieuwe dozen à 6 flessen (was 12 flessen)

- LET OP maximaal 2 dozen à 6 per klant. OP = OP.

 

 

Proefnotitie 2011 Château Saint-André Corbin, St-Georges St-Emilion, Bordeaux
Ook deze 2011 grossiert in romige, intense Merlotweelde waarmee dit kanon opnieuw opbokst tegen onbetaalbare Pomerol. Afkomstig van hoogste punt (dus met perfecte afwatering) op het plateau tegenover Saint-Emilion. Hier zijn de druiven steevast het vroegste rijp; ogenschijnlijk een detail, maar wel belangrijk. Verklaart voor een deel die lekkere romige weelde... De neus en mond geven dan ook één en al rijpe, zwoele rijkdom – toasty en overlopend van het sappige, smeltende rode fruit. Typisch Merlot, die met 75% de boventoon voert, aangevuld met 25% van de wat serieuzere Cabernet Franc, beide van extreem oude wijnstokken (77 jaar)... Extra verklaring voor de diepe intensiteit! Afdronk verleidt met specerijen, mokka en ceder uit evenwichtige houtrijping (éénderde nieuwe eikenhouten vaten, éénderde 1 jaar oud, éénderde 2 jaar oud). Wellicht fractioneel meer 'bite' dan de 2009, maar overall vrijwel net zo zacht en naadloos van structuur. Alc. 13%. Op dronk: nu tot 2020. Serveersuggestie: Het lekkerst bij een gebraden eendenborst.