Prijsverhogingen door 21% BTW? Boelen zegt: “nee”!


Het meest slaapverwekkende onderwerp van 2012 kunnen we hier kort afdoen met “nee”. Nee, ik verhoog mijn prijzen niet. De pijn neem ik voor mijn rekening. Veel klanten vroegen er eind september naar, vandaar.

 

Accijns: kater in 2013?

Helaas zit het er dik in dat onze geliefde overheid de accijns op de alcohol per 1 januari 2012 gaat verhogen. Maar ook dan zal mijn beleid zijn om u hiervan niets, of zo min mogelijk, te laten merken. Als het niet anders kan, dan moet het. Ik denk dat het, kortom, wel mee zal vallen met de kater op 1 januari 2013. Afijn. We zien het wel. We leven hier en nu.

 

Schaars

Echt zorgelijk is het oogstvolume dat wereldwijd in 2012 knap laag is uitgevallen. In sommige gebieden hebben wijnboeren maar de helft van normaal binnengehaald! Hoewel het nu nog te vroeg is om iets te zeggen over de kwaliteit, is één ding zeker: toenemende schaarste duwt prijzen altijd omhoog. En dat zal zeker bij de echte kwaliteitswijnen merkbaar worden (ik hou u natuurlijk op de hoogte).

 

Einde der tijden

 

Maar we zijn er nog niet. Eerst moeten we 21 december 2012 zien te overleven. Volgens de oude Maya-kalender leggen we dan allemaal het loodje (einde v/d wereld, einde der tijden, Armageddon , etc.) – dus: NU genieten! En daarom direct wijn bestellen. En véél graag! En vóór 21/12/2012 opdrinken!