Winnaar Chili Concours van Perswijn

 

Veramonte’s Chardonnay Reserva gooit in de internationale wijnpers al enige tijd hoge ogen, onder andere als ‘Top Value’ in Wine Spectator en ‘Best Buy’ in Wine Enthusiast.

 

Winnaar Chili Concours

Erkenning komt nu ook uit Nederland! En wel van Perswijn – ’s lands oudste en meest gerenommeerde wijnmagazine. Op Perswijn’s ‘Chili Concours’ rolde de Chardonnay Reserva van Veramonte onlangs als beste witte Chileen uit de bus. En dat uit een veld van maar liefst 100 (!) concurrende kandidaten in dezefde prijsklasse (€ 7,50 tot € 12,50). Zie Oorkonde hieronder.

 

Laagste prijs van Nederland

Bij wijnboutique.nl kunt u nu profiteren van de laagste prijs van Nederland op deze bloedmooie, boterzachte Chardonnay! Elders voor gemiddeld € 11,00 te koop, hier voor slechts € 7,95. Let op: zolang de huidige voorraad strekt (jaargang is inmiddels de verbluffend lekkere 2011…) en/of uiterlijk t/m 30 september a.s.

 

Proefnotitie Chardonnay Reserva, Veramonte

Casablanca Valley, de Chileense thuisvallei van tophuis Veramonte, staat vooral bekend om de Cool Climate Sauvignon Blanc, die letterlijk stuift van het ziltige citrusfruit. Maar dit microklimaat werkt er ook in het voordeel van de Chardonnay. Getuige deze verrukkelijke Reserva, die gedurende acht maanden werd vertroeteld op Amerikaans en Frans eiken (25% nieuw, ingetogen aanwezig). Bloedmooie boterzachte boterkoningin! Weelderig. Intens. Bomvol exotisch fruit (guave, ananas, vijgen en abrikoos). Héél licht getoast eiken. Verrassend crisp en fris dankzij het koele klimaat van Casablanca Valley.

 

Serveersuggesties

Coquilles in beure blanc-saus. Garnalen met mayo op toast. Koude pastasalade met zalm en een vleug mierikswortel. Asperges (want de houtrijping is slechts miniem waarneembaar). Wit vlees, gevogelte. Als lekkere romige verwennerij, laat op de avond.

 

Alle andere wijnen van Veramonte uit Chili bekijken...

Oorkonde Chili Concours van Perswijn: Veramonte's bloedmooie boterzachte Chardonnay is WINNAAR!