Jean-Christophe en Jean-Phillippe Saby

Van de wijnmakersfamilie Saby, die kúnnen het!

 

Gejuich

Twee favoriete Bordeaux doen in 2011-jas hun langverwachte rentrée: Château Guillou en Château Saint-André Corbin uit de buurgemeenten van Saint-Emilion. Vele fans zullen in gejuich uitbarsten! Ook de 2011-edities nemen namelijk dure Pomerols op de korrel.

 

Vingers aflikken

Beide wijnen komen uit dezelfde 'Merlot-om-je-vingers-bij-af-te-likken'-school van de wijnmakersfamilie Saby. Mollige Merlotweelde is hun kenmerk.

 

Negen generaties

Op de foto ziet u de negende generatie: Jean-Christophe en Jean-Philippe, met op de achtergrond papa Jean-Bernard. 

 

Die drie Jeans, die kúnnen het!

 

Wanneer, o wanneer?

De meest gestelde vraag per email en telefoon die ik de afgelopen maanden kreeg, luidde: "Wanneer, o wanneer kan ik weer Château Guillou c.q. Château Saint-André Corbin bestellen?" De 2009-jaargang van beide Châteaux waren zeer gewild. De eerste schopte het in 2011 tot 'Wine of the Year' (meest nabestelde wijn van dat jaar) en de tweede werd dé Kersthit van december 2012 ('Een grote Pomerol waardig').

 

Euro's van de prijs af!

De 2010's van beide Châteaux waren nogal prijzig, terwijl ze wat 'streng' overkwamen (a-typisch voor Saby, maar wel typisch voor 2010: stevige tannines!). Even een jaartje overslaan, dus. Vandaar dat ik besloot te wachten tot de 2011-oogst beschikbaar kwam. Deze was in het voordeel geweest van de vroeg-rijpende Merlot - en dus een kolfje naar de hand van de Saby's. Resultaat: wederom twee heerlijke, ronde, wulpse wijnen ból van rijpe Merlotweelde. En dat voor prijzen die euro's ónder de 2009's liggen! Met dank aan de crisis van de afgelopen jaren... Wellicht zijn ze een ietsie-pietsie minder meeslepend dan de 2009-edities, maar slechts een kniesoor...

 

Naar pagina met de twee favoriete Bordeaux in hun gulle 2011-edities. LET OP: ook nu is er niet veel van...

 

Vele fans hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk keren ze terug, deze twee favoriete Bordeaux, nu in hun gulle 2011-edities!

 

 

Strenge, handmatige selecties van perfect rijpe Merlot-druiven is één van de vele kwaliteitsverhogende aspecten van de Saby-werkwijze...