Spinazie lijkt teveel op stoere rode wijn!.

Tafelvijand nummer 2: spinazie

 

De feestdagen zijn nu stevig 'in the picture' en zodoende heb ik al behoorlijk wat wijn/spijs-advies via de mail verstrekt. Altijd leuk om te doen! Stress? Hier en daar wel bespeurd. It's the most wonderful time of the year (zegt men).

 

Geen nood. Ik ben er zoals gezegd om u met raad en daad bij te staan. En wellicht is het handig dat ik u bewust maak van de rampzalige wijn/spijs-situaties waar u mogelijkerwijs niet van op de hoogte was. 

 

Deel 2 van deze serie gaat over spelbreker spinazie.

 

Met name als u stevige rode wijn ter tafel brengt, met een gespierde inborst, kun je spinazie maar beter vermijden. Want spinazie, hoe gek het ook klinkt, lijkt in één opzicht erg op die wijn. Wat beiden gemeenschappelijk hebben: tannine. Dat stroeve mondcontact. Die ietwat bittere smaak... Een briljante geest bij invriesfabriek Iglo moet op een dag ineens hebben uitgeroepen: "We doen er gewoon een sloot room bij en noemen het dan Spinazie à la Crème!" Slim, want dat vettige zaagt aan de stoelpoten van al die ruwe tannines. Maar dan nóg is het oppassen geblazen. Meevallers: spinazie in hartige taarten, bijvoorbeeld. Dat zit zó stevig verpakt in een deeg-omgeving met allerlei bliksemafleiders, dat 't geen kwaad meer kan. Maar een beetje (rauwe of kort gekookte) spinazie in een gerecht dat vraagt om stoer rood en u heeft een mond vol met dubbele stroefheid....

 

Alle posts op Boelen's Blog met de 'Tien grootste tafelvijanden van wijn':

(Deze serie wordt continu aangevuld) 

 

- Tafelvijand nummer 7: Spruitjes 

- Tafelvijand nummer 6: de oliebol (en Champagne)

- Tafelvijand nummer 5: Extreme kazen

- Tafelvijand nummer 4: Eieren

- Tafelvijand nummer 3: Gerookte zalm met Sauvignon Blanc

- Tafelvijand nummer 2: Spinazie

- Tafelvijand nummer 1: Azijn

witregel