Enthousiast als ik was over deze supervondst (zie Barolo van het zuiden), bleef ik echter wel zitten met één vraag: tien jaar na de oogst, en nog steeds te koop?

 

 

ENZO BARBI: “WE STOPPED SELLING IT”

“It was made to be a powerful wine”, mailt Enzo Barbi mij in antwoord op deze vraag. Hij vervolgt in perfect Engels: “When we started to sell this wine in 2005, it was actually a bit too young, so my Dad decided to stop and wait. It remained in our cellars until now!” Een nogal unieke situatie – weinig boeren kennen de luxe om hun wijnen zo’n vertroetelende rijping te gunnen.

 

“IL” = het beste

Dit verklaart waarom er überhaupt (mondjesmaat) nog iets te koop is van deze wijn met de naam “IL”. Die staat trouwens voor “het” zoals in “het beste van het huis”, en werd geopperd door de wijncriticus Veronelli, de Robert Parker van Italië.

 

Let op: deze “IL” is zeer beperkt beschikbaar (maximaal 36 flessen per order). Voorkom dat u “ILL” wordt van het nét misgrijpen en bestel nú.

 

Overigens zijn ook Barbi’s “gewone” Rosso én de witte Orvieto, genaamd “Villa Barbi”, in één woord super! Leuk om de jonge Rosso te vergelijken met z’n belegen Riserva-broer uit 2002. Helemaal spannend is om de proef op de som te nemen en ook Barolo te bestellen voor een blinde vergelijking! Ga hiervoor o.a. naar de Italië-special. Of kijk bij overige Barolo’s – ik heb er tienatllen voor u op deze site!