Nieuwe Rueda van mega moderne Bodega

 

Slow wine making: één van de geheimen

 

Helaas, na vijf oogstjaren op rij, hapert het een beetje in de relatie met Javier Sanz, onze vaste wijnboer in Rueda. Het rommelt een beetje op het vlak van de prijs en de kwaliteit van de nieuwe oogst 2014. Prijs moest omhoog. Kwaliteit viel juist wat tegen... Javier heeft me nieuwe proefflessen toegezegd en z'n prijsstijging deels teruggedraaid. Wordt dus vervolgd, kortom!

 

Maar ondertussen is de lente hevig aangebroken, en daarbij hoort natuurlijk een lekkere nerveuze, springerige, jonge Rueda-Verdejo, die staat te briesen en te bruisen van de kolkende citrus-energie...

 

Gevonden! En wel de 'Valdelagunde' van de naburige Bodegas Pedro Escudero in La Seca (het beste gedeelte van Rueda, waar ook Javier Sanz is gevestigd). Zeer modern werkende wijnmakerij, waar ze 's nachts geoogste druiven tergend langzaam laten vergisten voor dat optimaal-knisperende, ultra-verse citrusstuiffruit. Mét dat verfijnde mineralige, dat ook zo gewaardeerd werd in de Rey Santo Verdejo van Sanz.

 

Naast de Rueda-Verdejo maken ze bij Escudero nog een andere en eveneens bijzondere Verdejo. Deze Cuvée Especial 'mag' echter geen Rueda heten ('slechts' Vino de la Tierra de Castilla y Leon) vanwege een apart soort wijnbereiding. Nieuwsgierig? Dat was de bedoeling...

 

Prijzen? De Rueda-Verdejo 'Valdelagunde': € 7,95 per fles bij één doos à 6 en € 6,95 per fles vanaf twee dozen à 6. De 'Cuvée Especial': € 9,45 per fles bij één doos à 6 en € 8,45 per fles vanaf twee dozen à 6. De laagste prijs geldt ook bij twee soorten wijn: combineer en profiteer van de laagste staffelprijzen. Gratis bezorgd.