Vooruit: omdat zoveel mensen er maar op terug blijven komen...

 

Dit geinige item past goed in mijn jubileum (25 jaar in de wijn). Even stilstaan bij één van mijn eerste voorvaderen in de wijn. Daar bestaat een foto van. En dat is erg bijzonder: het is namelijk de oudst bewaarde foto van Nederland. En dan bedoel ik: écht oud. Te bewonderen in het Nationaal Archief te Den Haag.

 

Hoewel... bewonderen... mwah. Knap was-ie niet, deze wijnvoorvader van mij.

 

Vanaf het moment dat deze über-opa met z'n getergde boeventronie verscheen in het achtuurjournaal van de NOS (17-02-2015), heb ik er tientallen mailtjes en telefoontjes over gekregen. Tot op de dag van vandaag komt men erop terug. Zeker vanwege de treffende familiegelijkenis? Of zal het liggen aan het feit dat-ie met naam en beroep (wijnkoper) werd genoemd?

 

Win een Magnum Bordeaux

Weet u de antwoorden op de volgende twee vragen, dan maakt u kans op een Magnum 2009 Château Liversan, Haut-Médoc. Om welke generatie wijnkoper-Boelen gaat het hier? De eerste, tweede, derde of vierde? En hoe heette hij? U kunt erachter komen door a) het bekijken van de NOS-video in kwestie (item vanaf 59 seconden, zie tevens hieronder) en b) na het lezen van de geschiedenis 'Meer over Boelen'. Even doorploegen.

 

Mail me uw antwoord en u hoort uiterlijk 15 september a.s. of u de gelukkige winnaar bent!

 

NB: andere Boelenboeventronies & aanverwante wijnfamilie uitgesloten van deelname!

 

Winnaar van de Magnum 2009 Château Liversan is:

 

Peter Risseuw, Heemstede

Ik citeer uit zijn email van 3 september jl: "Voor een magnum Liversan ben ik bereid in mijn blote togus door de Kalverstraat te paraderen. Bij wijze van spreken dan. Als ik het goed uitgerekend heb, was Jacobus Theodorus Boelen (1799-1853) de derde generatie wijnBoelen. Mijn familie zit al minstens twintig generaties in de wijn. Maar altijd aan consumptieve zijde. Zet de goede werken voort, Peter Risseeuw." Bravo Peter - de Magnum is naar je onderweg!