Recept Tabouleh (of Taboulé zoals de Fransen het schrijven)

 

Het hoofbestanddeel is bulgur. Indien dit warm wordt opgediend bij bijvoorbeeld lamsvlees, heet het couscous. Tabouleh is een voedzame salade die toch licht blijft. De frisse smaak komt door de munt, de peterselie, de citroenrasp en het citroensap, terwijl de structuur van de salade juist wat romig is. De perfecte match? Viognier!

 

Ingrediënten

2 kopjes bulgur, 1 komkommer, in kleine blokjes, 6 tomaten in kleine blokjes, ½ kopje fijngehakte munt, 2 kopjes fijngehakte bladpeterselie, 2 lente-uitjes, gesnipperd, 2 citroenen, 12 el goede olijfolie.

 

Bereiding

Spoel de bulgur schoon in heet water. Laat 30 minuten weken. Laat de bulgur goed uitlekken en duw het resterende water eruit. Meng de bulgur met de komkommer, de tomaten, de munt, de bladpeterselie en de lente-uitjes. Rasp een beetje schil van een citroen. Pers de citroenen uit. Giet de olijfolie en het citroensap bij de bulgur en voeg ook wat geraspte citroenschil toe. Meng goed. Eventueel peper en zout toevoegen.Afgedekt een uurtje laten rusten.