Provence + Bandol + Bouillabaisse = feest!

 

Graag nodig ik u uit voor dit unieke evenement. Proef binnenkort Bouillabaisse, bereid door top-Chefs uit Marseille. En proef de mooiste wijnen uit de Provence en uit Bandol, uitgeschonken door de wijnboeren zelf.

 

Wanneer? Zondag 22 maart 2015. De wijnproeverij begint om 12 uur, aansluitend lunch vanaf 13 uur.

Waar? Op een toplocatie! Restaurant Latour (Grand Hotel Huis ter Duin) in Noordwijk aan Zee.

 

Welke sfeer? Puur Provence in uw glas en op uw bord. Een soort ‘pop up’-Marseille aan de Noordzee, in de Zuid-Hollandse duinen... 

Voor wie?

Klanten van wijnboutique.nl. Lees er hieronder alles over. Interesse? Reserveer snel, want het aantal plaatsen is beperkt (zie verderop voor alle details).

 

Wat gaat u ervaren?

 

Wines of real presence

Proef de beste Bandols en dito Côtes de Provence van dit moment. Verse oogst 2014 wit en rosé, maar natuurlijk ook diverse rode wijnen van oudere jaren. U krijgt ze die dag ingeschonken en toegelicht door de wijnmakers zelf! Uit Bandol komt Laurent Bunan van Château La Rouvière (nieuw). Goed voor twee van de drie beste rosé’s ter wereld volgens Wine Spectator. Plus Michael Latz van het vorige zomer geïntroduceerde Domaine Aspras uit Correns. Ik citeer Hugh Johnson uit Decanter: “Wines of real presence.” Deze wijnen zullen die dag uiteraard te bestellen zijn met een aantrekkelijke korting.

 

Chefs uit Marseille

Leer tegelijkertijd twee grote Franse Chefs kennen: Alexandre Pinna en Sebastien Marquet. Van het fameuze visrestaurant Chez Fonfon. Speciaal ingevlogen uit Marseille (de mannen, niet hun Bouillabaisse; die maken ze ter plekke voor u). Robert Kranenborg: “Voor de Bouillabaisse van Chez Fonfon rijd ik graag helemaal naar Marseille.” Dat ligt zondag 22 maart a.s. in Noordwijk aan Zee!

 

Lunch: Bouillabaisse

Tijdens de Provençaalse lunch zult u van twee soorten Bouillabaisse genieten, met een volledige culinaire omlijsting vóór en na. En dat alles met fraai uitzicht op zee vanuit Restaurant Latour (1 ster Michelin). Kortom, de Provence in uw glas én in uw bord, aan de Zuid-Hollandse kust! Eventueel gevolgd door een wandeling op het strand… Leuk zondags uitje aan zee!

 

Wat kost het?

- Uw bijdrage aan alle Provence/Bandolwijnen tijdens proeverij + lunch: €  0,00 p.p.

- Uw bijdrage aan de Bouillabaisse-lunch, inclusief. evt. water en koffie: € 69,50 p.p. 

 

Reserveren voor de wijnproeverij met lunch

 

Zoals gezegd: het aantal plaatsen op zondag 22 maart is beperkt! Reserveer daarom zo snel als mogelijk. Hoe? Stuur mij uw reservering via de contactpagina of stuur een email aan info@wijnboutique.nl. Vermeld al uw gegevens + met hoeveel personen u wenst te komen. Bellen kan ook: 0346 – 835663. Leuk! Alvast van harte welkom!

 

Betalen

Op verzoek van Restaurant Latour, betaalt u ter plekke bij binnenkomst. Is handiger voor iedereen. Alle betaalmogelijkheden geaccepteerd.

 

 

Overnachten in Grand Hotel Huis ter Duin

 

Wilt u vooraf of achteraf overnachten in Grand Hotel Huis ter Duin? Of beide nachten? Doen! Er zijn voor u speciale tarieven geregeld in dit geweldige 5-sterrenhotel. Geldig op zaterdag 21 maart t/m zondag 22 maart.

 

Kies uit deze kamers ‘Deluxe’:

- Kamer landzijde 2 personen: € 140 per kamer

- Kamer zeezijde 2 personen: € 190 per kamer

 

Deze tarieven zijn inclusief ontbijt (normaal € 27,50 per persoon). Interesse? Reserveer s.v.p. uw kamer zelf bij Grand Hotel Huis ter Duin, dat is verreweg het gemakkelijkste voor iedereen.

 

Reserveer uw kamer telefonisch

Door te bellen met 071 – 3619220. Het evenement is bekend bij het personeel onder de naam ‘Provence in uw glas en op uw bord’. Ik organiseer het samen met een collega, de firma VNKO-wijnen (leverancier Huis ter Duin).

 

Of reserveer uw kamer online

Via huisterduin.com/kamers. Gebruik dan de code PROVENCE en voer deze in bij ‘Corporate Login’. Klik op ‘Submit’. De rest wijst zich vanzelf. Grand Hotel Huis ter Duin heet u alvast van harte welkom!

 

 

Plezier-vooraf: nuttige websites & enkele leuke weetjes

 

Website Chez Fonfon: chez-fonfon.com. Bekijk daar vooral twee leuke videos: ten eerste een mooie reportage van de Zwitserse TV. Hierin komt goed naar voren waarom Bouillabaisse tegenwoordig een LUXE-gerecht is. En ten tweede een video met hét recept voor de fameuze Fonfon-Bouillabaisse (tip: u moet op die pagina helemaal naar beneden scrollen voor deze video). De niet-vertoonde, geheime kneepjes kunt u op zondag 22 maart ontfutselen aan de eigenaar-Chef Alexandre Pinna en zijn Chef Sebastien Marquet, van het beroemde restaurant.

 

Websites over Bouillabaisse & Marseille: de beste uitleg over Bouillabaisse (oorsprong, geschiedenis, etymologie etc.) vindt u gek genoeg op de Engelstalige Wikipedia. Erg goede info ook op marvellousprovence.com waar u bovendien lekker wordt gemaakt over de fraaie omgeving van Chez Fonfon (Vallon des Auffes), net even buiten het toeristische centrum van Marseille. Tot slot: onze gastronomische zuiderburen hebben een geweldig informatieve website die volledig gewijd is aan de beroemde vissoep: bouillabaisse.be

 

Weetje van Wikipedia: “Bouillabaisse comes from the Provençal Occitan word bolhabaissa, a compound that consists of the two verbs: bolhir (to boil) and abaissar (to reduce heat, to simmer).” Lees meer op wikipedia.com.

 

Weetje van marvelousprovence.com: “According to some, Bouillabaisse was brought to Marseille by the Ancient Greeks in 600 BC, though many Marseillais prefer the more colourful myth that it was the soup made by the Roman goddess Venus to send her husband, Vulcan, to sleep so that she could pursue her love affair with Mars.”
Lees meer op marvelousprovence.com.

 

Websites Grand Hotel Huis ter Duin & Restaurant Latour: in de sfeer komen voor zondag 22 maart? Neem dan alvast nu een kijkje op de website van Grand Hotel Huis ter Duin: huisterduin.com. Voor de route gaat u naar: huisterduin.com/contact. En/of dwaal virtueel rond in Restaurant Latour op restaurantlatour.nl