Nieuw ingekochte partij tientallen procenten omlaag in prijs

 

Vorig jaar was-ie 'Wine of the Year' (meest nabestelde rode wijn) en dit jaar staat-ie nipt op de tweede plek in de TOP 10. Kortom: de geliefde X du Tix is een daverend succes!

 

Winnaar

De vorig jaar ingekochte partij – geselecteerd samen met Philippe Danel van Domaine du Tix – raakte onlangs uitverkocht. Nieuwe monsters van de uitmuntende Rhône-oogst 2011 werden aangevraagd en een winnaar van gelijk niveau (80% Syrah en 20% Grenache) rolde overtuigend uit de bus...

 

Bijkomend voordeel: deze 'nieuwe' X du Tix daalt van € 10,90 per fles naar € 7,95 nu!

 

Mogelijk dankzij twee redenen:

 

1) Toegenomen volume

Dankzij het succes steeg de vraag en dus konden Philippe Danel en ik namens u onderhandelen voor een fors scherpere prijs op een veel grotere hoeveelheid wijn dan de eerste keer. Bijkomende schaalvoordelen: lagere kosten van botteling, dalende prijzen van 'droge materialen' zoals fles, capsule, kurk, doos, etc. Een stukje wijneconomie in de praktijk.

 

2) De voortdurende crisis

Zoals u weet, is Le X du Tix geen wijn van Domaine du Tix zélf, maar is het een selectie van hoge kwaliteit rode Ventoux die Philippe Danel en ik voor u lospeuterden bij zijn collega's in de regio. Veel van hen merken de gevolgen van de voortdurende crisis en toonden zich tijdens de onderhandelingen bereid om stevige kortingen te verlenen...

 

Vandaar dat Le X du Tix – een verrukkelijke rode Ventoux met de ziel van Domaine du Tix, maar niet met het navenante prijskaartje – nu stevig ónder de prijs van vorig jaar zit!