Mooi Kerstcadeau voor liefhebbers

 

Florine Boucher's Tutto Risotto leest als een roman en is in méér opzichten een uitzonderlijk kookboek.

 

Jarenlang eraan werken en het dan maar in eigen beheer publiceren, omdat geen uitgever geïnteresseerd was (waren ze dan allemaal blind?). Jarenlang in de Po-vlakte gaan wonen, dicht bij de bron van de rijst, om er echt álles over te leren. Elk recept tenminste drie maal koken, voordat het in het boek mocht. Dat trouwens vol anekdotes en handige tips staat. Het fabuleuze resultaat, geschreven met literaire finesse, is een levenswerk, een magnus opus over de risotto.

 

Een kookboek om verliefd op te worden. In oktober verschenen, en nu reeds in een tweede druk (12 dec.) te bestellen. Wat wilt u, de recensies waren direct eensgezind jubelend.

 

Parool: echt alles komt aan bod

Ik citeer een euforische Jonah Freud (Het Parool): "Waarom risotto alleen uit diepe borden wordt gegeten, welke pan moet worden gebruikt, het zogenoemde invetten van de rijst, de variëteiten en ga zo maar door. We leren dat de rijst gedurende het hele kookproces over de bodem van de pan wordt gesleept om verkleven te voorkomen. Echt alles komt aan bod."

 

FD: Boucher verdient een lintje

Een lyrische Hillary Akers in FD Persoonlijk: "Als de Italianen aan lintjes doen, zullen ze Boucher er zeker een geven. Ze combineert geschiedenis, wetenschap, geweldige recepten, anekdotes en couleur locale." 

Florine Boucher is dan ook een kooklegende, onder andere vanwege een twintig jaar lange stroom aan recepten in NRC Handelsblad (volgens Freud kochten velen de krant pas nadat ze zich ervan vergewist hadden dat er een recept van haar in stond).

 

Voor verkoopadressen of direct online kopen, zie de website van Florine Boucher. Echt een aanrader als Kerstcadeau voor de culinaire liefhebber!

 

Afbeelding hiernaast: één van de eerste recepten die we probeerden was Risotto voor de Divina - met paddenstoelen en witte truffel. Dat je er niet persé een Barolo bij hoeft te drinken, bewees de geniale 2009 Château Marjosse, die bij dit gerecht per hap & per slok mondbreed uitwaaierde over de tongen van de disgenoten...

 

Afbeeldingen hieronder: sinds de aanschaf, slingert Tutto Risotto nogal door Huize Boelen heen...