Ik ga voor u morgen op wijnreis om te 'smeken' om méér...

 

Ongekend succes leidt tot 'wachtlijst' met nieuwe orders 

 

Voor dag en dauw sta ik morgen op om op wijnreis te gaan. Bestemming? Domaine les Remparts in de Gascogne, Zuid-West Frankrijk. Het doel? Aldaar bij de twee wijnbroers Marcellin 'smeken' om méér van hun verwoestend lekkere Sauvignon Blanc 'Haut-Bastion'. Lees hier de proefnotite.

 

Duizenden flessen verkocht

De teller staat inmiddels op een kleine 11.000 flessen, verkocht aan laaiend enthousiaste klanten, in amper vier maanden tijd. Van de derde partij, die deze week binnenkwam, is inmiddels geen druppel meer te krijgen. Alles zit nu in levering aan de slimmeriken die hadden meegedaan aan de derde voorintekening van eind mei/begin juni (laatste orders worden uiterlijk 26 juni uitgeleverd).

 

Nog nooit in mijn 25 jaar 'in de wijn' heb ik zo'n overrompelend succes meegemaakt... Sterker nog: de wijn was amper uitverkocht, of ik kon alweer nieuwe orders noteren.

 

Wachtlijst

Deze nieuwe orders zet ik echter wel even in de wacht. De reden? Het is nu helemaal niet zeker dat ik wéér een nieuwe botteling kan fiksen. De wijnmakers hebben namelijk laten doorschemeren dat ze hun laatste tank (goed voor ca. 2.500 flessen) willen behouden voor lokale restaurants, wijnhandels, en niet in de laatste plaats voor hun vrienden en familie... Een vierde botteling zal daarom wellicht aan onze neus voorbij gaan.

 

Hoe meer mensen hun belangstelling tonen, hoe groter de kans dat de twee wijnboeren gaan zwichten voor de druk. Daarom raad ik iedereen met belangstelling aan om zich met één of meerdere dozen op de 'wachtlijst' te laten zetten. 

 

 

JA, zet óók mij op de 'wachtlijst'

voor een mogelijke 4e botteling van de 2014 Sauvignon Blanc, Haut Bastion.

 

 

Klik op de link hierboven en geef vervolgens via het contactformulier aan voor hoeveel dozen (à 12 flessen) u 'in de markt' bent.

 

Indien het mij lukt om nog één keer een partij los te peuteren, hoort u van mij of u alles krijgt waar u om vraagt, of dat we de koek onderling moeten verdelen. Nader bericht volgt z.s.m. ná mijn wijnreis! Wish me luck!

 

Rood en rosé

De Haut-Bastion rood en rosé zijn overigens wél momenteel direct uit voorraad leverbaar... En dat voorlopig tegen de scherpe staffelprijzen zoals tijdens de voorintekening. Zolang de voorraad strekt! Klik hier voor meer info.

 

Lees tevens:

- Reisverslag Gascogne: goed nieuws en slecht nieuws 

blah