Spuugemmer op onhandige plek

 

Door: Peter Moleman, Amerongen

 

Een wijnproeverij-anekdote met mijzelf als ‘misdadiger’ in de hoofdrol!

 

De proeverij vond plaats bij een bekende wijnverkoper in Maastricht. Met hun Bourgognes wilde ik graag eens kennis maken. Het was geen grote proeverij. De genodigden waren zo te zien vooral vaste relaties, tamelijk chique gekleed; misschien niet helemaal mijn stijl. Ik voelde mij enigszins ongemakkelijk.

 

Midden op tafel, tussen allerlei hapjes, stond een grote crachoir (spuugemmer, FB). Met de eerste slok die ik nam ging het vreselijk mis. Het kan aan mijn ongemakkelijke gevoel hebben gelegen… Wat de oorzaak ook was: bij het uitspugen mikte ik de wijn elegant maar vol overtuiging óver de rand en IN de schaal met vleeswaren. Niemand die het zag, dacht ik… Of keek men welopgevoed de andere kant op?

 

Ik wist niet hoe snel ik de gastheren op de hoogte moest stellen dat ze de schaal maar beter konden verwijderen. Het duurde even vóórdat ik weer kon proeven…

 

Wat mij betreft zijn dit dus twee DON’TS op een wijnproeverij! Ten eerste: spuug niet in een crachoir die in de buurt van etenswaren staat. Nog beter (tip voor de organisatie): zet die crachoirs s.v.p. op een strategisch verantwoorde plek!

 

Peter Moleman, Amerongen 15 juni 2013

Peter maakt met deze wijnproeverij-anekdote kans op de wijnproefcursusdoos à € 183,75. U bepaalt door te stemmen wie van de drie inzenders deze prijs verdient.

 

> Verdient Peter uw stem?

> Ga dan naar contact en mail me het woord "Peter".