Wurmend toegang bemachtigen

 

Door: Jacco Groenen, Arnhem

 

Wie kent deze ergenis niet?

 

Op een wijnproeverij heb ik vaak de grootste moeite om een slokje te bemachtigen. Er zijn namelijk altijd van die types die zich muurvast nestelen tegen de proeftafels aan. Druk pratend en drinkend, tonen deze mensen zich onverstoorbaar en willen zij van geen wijken weten. Zo blokkeren zij voor anderen de toegang tot de wijnen.

 

Met de nodige sorry’s en excuseer-me’s in combinatie met halsbrekende toeren, lukt het dan eindelijk om voor jezelf een volgend wijnslokje ingeschonken te krijgen. Deze asociale types reageren niet zelden geïrriteerd wanneer je al wurmend toegang weet te bemachtigen tot ‘hun’ plek. Tip: erger je niet aan dit gedrag, want dat verpest je proefgenot.

 

In het verlengde hiervan:

 

Vaak zijn het precies dezelfde personen die zich voor niks (of bijna niks indien de toegang gratis was) een stuk in hun kraag en een gat in hun maag zuipen. Lui waarvan het geweten wel érg gemakkelijk in alcohol oplost. Gasten als deze bestellen op zo’n wijnproeverij natuurlijk niets (althans, zo stel ik me het voor…).

 

Jacco Groenen, Arnhem 19 juni 2013

Jacco maakt met deze wijnproeverij-anekdote kans op de wijnproefcursusdoos à € 183,75. U bepaalt door te stemmen wie van de drie inzenders deze prijs verdient.

 

> Verdient Jacco uw stem?

> Ga dan naar contact en mail me het woord "Jacco".