En de winnaar is...

 

Enkele weken geleden vroeg ik u:

 

“Waar slaat de reporter de plank helemaal mis in dit filmpje over het hergebruik van champagneflessen?” Beloning voor wie de denkfout ontdekte: een fles Champagne van Beaumet.

 

Ik dacht nog: dat gaat storm lopen! Maar niets is minder waar.

 

Geen prijsvraagpubliek?

Slechts vier inzenders, meer deden er niet mee aan deze prijsvraag. Was het te gemakkelijk? Was het te moeilijk? Dat kán haast niet. Houdt u dan niet van een prijsvraag zo nu en dan? In ieder geval: de vier inzenders die wel de moeite namen, hadden het allen bij het juiste eind. En zij hadden dus elk een winkans van maar liefst 25%. Dat is nog eens wat anders dan de Staatsloterij!

 

Amusant zijn de verschillende manieren waarop zij dat antwoord onder woorden brachten:

 

Hajo de Boer schreef:

“De denkfout van de reporter: we kunnen in 2014 met nieuwe gerecycelde flessen toosten, maar het productieproces van champagne duurt langer dan een jaar.”

 

Derk Aalbers schreef:

“Het in 2013 gerecyclede glas kan in 2014 wel een nieuwe fles zijn geworden, maar daarin zit dan nog geen wijn die in 2014 gedronken wordt. Die zit in flessen van veel eerdere datum.”

 

Anco Hordijk schreef:

“De denkfout die de reporter maakt is de volgende: champagne moet enige tijd (enkele jaren) rijpen. Het glas dat nu verwerkt wordt tot nieuwe champagneflessen komt pas over enkele jaren van pas.”

 

Hein Kamp schreef:

“De champagnefles is er wel voor 2014, maar niet de fles champagne.”

 

Het winnende lootje heb ik zojuist getrokken. En de winnaar van dit slimme viertal, de geluksvogel die aan de haal gaat met de fles Champagne Beaumet Cuvée Brut, is…. (tromgeroffel)…

 

…de heer Kamp, uit Vlissingen! GEFELICITEERD!

 

Uw fles Beaumet Champagne Cuvée Brut is naar u onderweg. En u kunt dus binnenkort proosten op uw zeldzame slimheid. Bravo ook voor het beknopte antwoord (als enige van de vier onverkort hierboven gereproduceerd).