byte
Frederik Boelen, 8ste generatie wijnhandelaar.
contact: 
info@wijnboutique.nl
06-10044353

 

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Zuid-Afrikaanse wijn – Groot scala aan geweldige merknamen  


Van alle Afrikaanse wijnlanden is Zuid-Afrika simpelweg het enige land van betekenis. Dit heeft het vooral te danken aan de ligging; Zuid-Afrika heeft een gunstig klimaat en de bodem is uitermate geschikt voor wijnbouw. Tot de afschaffing van de apartheid was de export van Zuid-Afrikaanse wijn vrijwel onmogelijk. Sinds de afschaffing (1990) is het snel vooruit gegaan met de Zuid-Afrikaanse wijnbouw.

 

Zuid-Afrikaanse wijnen zijn voornamelijk witte wijnen. De belangrijkste druif hierbij is de Steen (Chenic blanc). Hiervan maakt men goede, maar eenvoudige droge witte wijnen. De blauwe druif maakt zijn opmars, waarbij ‘Bordeauxblends’ erg populair zijn. Hierbij maakt men vooral gebruik van Malbec, Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc. Een markt die traditioneel gedomineerd werd door wijncoöperaties die in bulk produceerden, waar vandaag de dag steeds meer geweldige merkwijnen met vaak Nederlands klinkende namen uit voort komen.

1 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
 1. Graham Beck Brut, Méthode Cap Classique, Chardonnay-Pinot Noir, Zuid-Afrika

  Graham Beck Brut, Méthode Cap Classique, Chardonnay-Pinot Noir, Zuid-Afrika

  Bubbels | Zet deze Methode Cap Classique 'blind' tussen super dure klassiekers uit de Champagne en niemand proeft het verschil. Graham Beck Brut is dan ook dé referentie als het om TOP-schuimwijn uit Zuid-Afrika gaat. Lees meer...
  Normale winkelprijs: € 18,00  per fles
  20% korting

  van € 15,95

  voor: € 12,76

  per fles

  Niet in voorraad

1 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina